העסקים בישראל זורקים לפח 3 מיליארד שקל בשנה — ובדרך פוגעים בכדור הארץ
- Yuval Mogilevsky Navian
- 8 ביוני
- זמן קריאה 1 דקות
המגזר המסחרי־מוסדי בישראל מייצר 2.4 מיליון טונה פסולת אורגנית בשנה, ומשליך אותה ללא טיפול ראוי, כך קובע מחקר של עמותת אדם, טבע ודין ■ באירופה וצפון אמריקה הנושא מוסדר — בין השאר בחינוך ובחקיקה ■ מחברי הדו"ח: "הגישה הישראלית היא של פתרונות מדומים"

בתי עסק כמו מסעדות ומרכולים, וגם צה"ל — שבימים אלה מחפש כל דרך לצמצם עלויות — יכולים באמצעות מיחזור פסולת אורגנית לחסוך 3.3 מיליארד שקל בשנה בקלות יחסית, ובדרך גם לשמור על כדור הארץ. לפי דו"ח חדש של עמותת אדם, טבע ודין, בישראל מיוצרות כ–2.4 מיליון טונה של פסולת אורגנית מוסדית ומוניציפלית בשנה: 80% מתוכה במשקי הבית ו–20% במגזר המסחרי־מוסדי. מדובר בקליפות של ירקות, פירות וביצים, חרצנים, אוכל שהתקלקל ושאריות אוכל שנזרק — כמות עצומה של פסולת אורגנית שמיוצרת מדי יום, והיתה יכולה לשמש למטרות שונות.
הפתרון
כיום ניתן לטפל בפסולת האורגנית בצורה מקומית ע"י פתרון טכנולוגי יעיל ואקולוגי באמצעות מכונת הקומפוסטר התעשייתי. המכונה מקבלת לתוכה את הפסולת האורגנית ומייצרת קומפוסט (דשן). לא רק שהקומפוסטר מונע את הזיהום הסביבתי העצום, אלא שהוא גם מייצר חומר מועיל לגננות / חקלאות. זה ממש להפוך זבל לזהב (שחור)! לכן, הפרדה במקור וטיפול מקומי בפסולת האורגנית - זהו הפתרון החכם, היעיל והאקולוגי ביותר.
התהליך
קומפוסטר תעשייתי מהיר - המכונה פועלת ע"י חיתוך וחימום הפסולת. התוצר מתקבל תוך 24 שעות והינו תוסף אדמה שניתן להשתמש בו בערבוב עם אדמה ביחס של 1:10.ניתן גם לבצע תהליך של Curing להשלמתו לקומפוסט מוכן.
Commentaires